Doelloos academy

Doelloos Academy is een plek waar je door middel van fysieke en creatieve activiteiten kunt ontspannen en weer in contact kunt komen met je eigen mogelijkheden. Wij geloven dat het belangrijk is om af en toe uit ons dagelijks leven te stappen en tijd voor onszelf te nemen. 

We gunnen het iedereen om een moment van ontspanning en plezier te vinden, waarbij de focus ligt op het proces en niet op het resultaat.

Is de academy nodig?

Ja! Wij geloven dat Doelloos Academy nodig is. Veel mensen in onze huidige maatschappij nemen te weinig tijd voor ontspanning, ontspannen verkeerd of cijferen zichzelf weg in het dagelijks leven. Dit kan leiden tot stress, burnout en andere problemen met de gezondheid.
 
De hoge druk die we ervaren om productief te zijn en prestaties te leveren kan ons het gevoel geven dat we geen tijd hebben te ontspannen. We zijn enkel bezig met werk, studie of andere verantwoordelijkheden. Daarnaast weten veel mensen niet hoe ze moeten ontspannen óf denken dat ontspanning gelijk staat aan passief televisie kijken of op social media scrollen. Echter, dit zijn geen effectieve manieren om te ontspannen en kunnen zelfs voor extra stress zorgen. Het is namelijk een vorm van afleiding die het brein juist belast in plaats van ontspant. 

 Er is behoefte aan een plek waar men daadwerkelijk kan ontspannen, zonder afleiding en met professionele begeleiding. Doelloos Academy biedt deze plek, waar men op een gezonde en duurzame manier een moment voor zichzelf heeft en kan opladen.

Heb jij het nodig?

Doelloos Academy richt zich op mensen die het lastig vinden om tijd voor zichzelf te nemen en te ontspannen vanwege de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden. We begrijpen dat het in ons drukke en veeleisende leven soms moeilijk kan zijn om tijd vrij te maken voor jezelf, en daarom willen we een plek bieden waar mensen even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse drukte en verplichtingen.


  • Heb je het gevoel dat je altijd onder druk staat om productief te zijn en dat er geen ruimte is voor ontspanning en reflectie?
  • Merk je dat je veel tijd besteedt aan het scrollen op sociale media of andere activiteiten die je eigenlijk niet echt ontspannen?
  • Voel je je vaak gestrest en overweldigd en heb je het gevoel dat je niet weet hoe je hiermee moet omgaan?
  • Heb je het gevoel dat je vastzit in een bepaalde denkpatroon of levensstijl en wil je nieuwe perspectieven ontdekken?
  • Wil je je creativiteit ontwikkelen en nieuwe manieren ontdekken om jezelf uit te drukken?
  • Wil je leren hoe je beter voor jezelf kunt zorgen en meer rust en ontspanning kunt vinden in je dagelijkse routine?
  • Ben je op zoek naar een veilige en inspirerende omgeving waar je kunt leren en groeien, zonder de druk om altijd maar productief te zijn?
  • Wil je weer opstarten na een periode van stilstand? Of na een moeilijke periode?


Ja?! Dan ben jij bij Doelloos Academy aan het juiste adres! 

Buiten & Binnen, fysiek & creatief?

Een fysieke activiteit buiten heeft vele positieve effecten op ontspanning en welzijn. Allereerst het blootstellen aan natuurlijk licht helpt om slaapcycli te reguleren en het lichaam te synchroniseren met de natuurlijke dag-nachtcyclus. Daarnaast zorgen de frisse lucht en de natuurlijke omgeving voor een gevoel van kalmte en ontspanning, wat helpt bij het verminderen van stress en angst. Fysieke inspanning helpt om endorfines en serotonine vrij te maken, die helpen ontspannen en het humeur te verbeteren. Door te bewegen en fysiek actief te zijn, kan het lichaam spanning loslaten en kunnen de gedachten tot rust komen. Dit leidt tot een gevoel van welzijn. 


Naast de fysieke inspanning, is er altijd een moment van artistieke expressie. Creatieve activiteiten werken ontspannend, omdat het een ander deel van je brein aanspreekt dan bij de dagelijkse taken en verantwoordelijkheden. Door je te richten op iets creatiefs verleg je je focus en vermindert de stress die je kunt ervaren bij het constant bezig zijn met je werk of andere verplichtingen. Bovendien kan creativiteit een uitlaatklep bieden voor emoties en gevoelens, wat kan helpen bij het verwerken van stressvolle situaties. De combinatie van binnen- en buitenactiviteiten biedt een goede balans tussen de voordelen van beide omgevingen.