Ons verhaal

Het verhaal van Doelloos Academy begint met persoonlijke zoektochten en verlangen naar ontspanning in het dagelijks leven. De oprichtsters, Aukje & Evelien, zijn geïnspireerd door eigen ervaringen met stress en kwamen zo tot de ontdekking dat het zoeken naar ontspanning juist voor meer spanning zorgde. Door even los te laten van de prestatiecultuur en geen doelen te stellen, kwam er ruimte voor creativiteit en nieuwe inzichten. 

Dit vormde de basis voor de filosofie van Doelloos Academy, waarbij de focus ligt op het creëren van een ontspannen en open sfeer waarin mensen kunnen experimenteren met verschillende vormen van fysieke inspanning  en creativiteit zonder prestatiedruk. 

Wie zijn wij?

 Aukje en Evelien zijn coaches met verschillende kwaliteiten en expertise op het gebied van coaching en begeleiding. Aukje is gespecialiseerd in provocatief coachen en leerling-begeleiding, terwijl Evelien werkt vanuit een intuïtief en systemisch perspectief als geaccrediteerde Nobco coach. Beiden hebben de Post Bachelor coaching en begeleiding afgerond en vele bijscholingstrajecten gevolgd om hun vaardigheden en kennis te blijven ontwikkelen. Ze zijn beiden wandelcoach en hebben een sterke verbinding met de natuur. Samen helpen Aukje en Evelien hun cliënten in beweging te komen, bij zichzelf te komen en te groeien. 

Na jarenlang diverse coachtrajecten en opstellingen te hebben verzorgd, zijn Aukje en Evelien nu gemotiveerd om coaching en begeleiding op een minder prestatiegerichte manier aan te bieden. Dit sluit naadloos aan bij de filosofie van Doelloos Academy, die zij zelf hebben ontdekt en met anderen willen delen. Bij Doelloos Academy geloven we in de waarde van tijd nemen voor jezelf en "doelloos" zijn, zonder de druk van presteren en doelgerichtheid. We vinden het belangrijk om jezelf te gunnen om op een luchtige en gezellige manier goed voor jezelf te zorgen. 


 Aukje en Evelien hebben beiden een sterke verbinding met de natuur, vanwege hun achtergrond op het platteland en watergerelateerde werkzaamheden van de vorige generaties. Aukje's vader en Aukje zijn bijvoorbeeld geboren op een eiland in het Friese waterland, terwijl Evelien's vader op een skûtsje is geboren. Hun persoonlijkheden zijn verschillend, waarbij de ene meer vanuit het hoofd handelt en de ander vanuit het gevoel. Dit maakt Aukje en Evelien twee unieke personen die vanuit diverse perspectieven werken en zich blijven ontwikkelen. 

Wees welkom en voel je vrij om vrijblijvend kennis te maken met onze luchtige en gezellige benadering om goed voor jezelf te zorgen. Bij Doelloos Academy kun je rekenen op een warm welkom en een ontspannen sfeer.

Aukje Postma

Evelien seinen